Søndagshilsen 6.s.e. påske

Søndagshilsen fra Pedersborg og Bromme kirker

Jesus beder Gud om at give os kærlighed

Inden tilfangetagelsen bad Jesus:
” Retfærdige fader, verden har ikke kendt dig, men jeg har kendt dig, og de har erkendt, at du har udsendt mig; og jeg har gjort dit navn kendt for dem og vil gøre det kendt, for at den kærlighed, du har elsket mig med, skal være i dem, og jeg i dem.«
Læsning fra Johannesevangeliet kapitel 17 vers 25-26

Om kærligheden
En dag kom den kinesiske haves ejer og sagde til bambusplanten: Bambus, jeg  kan bruge dig. Bambusplanten spredte sine grene, så at den så endnu smukkere ud og sagde: ”Herre jeg er parat!” Ejeren sagde: Hvis jeg ikke fælder dig, så kan jeg ikke bruge dig! Der blev helt stille i haven. Alle lyttede.

Så sagde bambusplanten: Hvis ikke du fælder mig, så kan du ikke bruge mig? Nej, sagde ejeren.
Godt sagde bambusplanten, så fæld mig. Og lidt efter lå den på jorden. Så sagde ejeren, hvis ikke jeg skærer dine grene af, så kan jeg ikke bruge dig. Igen var der ganske stille, ja selv den sagte susen i træerne hviskede: han kan kun bruge den, hvis grenene skæres af. Godt, sagde bambusplanten igen, så skær mine grene af, for jeg vil gerne være til nytte. Igen løftede ejeren sin økse, og nu lå der kun den slanke stamme af bambusplanten tilbage.
Se sagde ejeren, hvis ikke jeg skærer dit hjerte ud af dig, så kan jeg ikke bruge dig. Hvis du har taget mine grene, og du har fældet mig, så kan du også tage mit hjerte ud af mig, sagde bambusplanten, blot jeg kan blive til gavn og nytte. Og så flækkede ejeren bambusplanten på langs og tog marven ud, og så tog han de to halvdele af stammen med hulningen efter marven på ryggen og gik ud af haven.
Uden for haven var der en kilde. Her anbragte han den ene ende af den første del af bambusstammen, han lagde den næste i forlængelse af den første, og tilsammen nåede de hen til en tilplantet mark. Snart begyndte vandet fra kilden at løbe gennem renden til marken, og snart grønnedes marken.
Nu, sagde ejeren, nu er du virkelig til nytte og gavn.

Lars P