Farvel til de blå

Stole og borde

Borde og stole fra Pedersborg sognegård blev tirsdag den 26/4 læsset på en bil og kørt til Berlin. Møblerne har i mere end 25 år gjort det godt i Pedersborg. Det er solidt kram, men det er også et tungt møblement, og der foregår ugen igennem mange omstillinger fra den ene type arrangement til det andet. De tunge løft har længe været et arbejdsmiljømæssigt problem, og nu har menighedsrådet besluttet sig for helt nye møbler med hjul og klapbare plader på bordene.

Selvom bordene og stolene ikke længere skal bruges i Pedersborg, er de dog langt fra udtjente. Derfor er man ved kirken glade for, at Den Danske Kirke i Berlin ytrede ønske om at overtage det hele. Kirken i Berlin, som i stor udstrækning lever af indsamlede midler, har for tiden ikke penge til nyindkøb, men med gaven fra Pedersborg får man forbedrede rammer for at tage imod danskere, der i kortere eller længere tid opholder sig i den tyske hovedstad.

blå stole